Ik begon te leren

Ik begon te zien

Dat ik simpelweg gelukkig mag zijn

Dat ik dat verdien

- lief leven -

 

Hoe ziet een Kindertolk® traject eruit?

Na telefonisch contact of via de mail maken we een eerste afspraak. 

Het intake gesprek

In dit gesprek mag je mij zo uitgebreid mogelijk vertellen over je kind en wat je zo raakt. We doen dit aan de hand van een vragenlijst die ik heb. Ik schrijf alles zo uitgebreid en letterlijk mogelijk op wat je mij vertelt en zal af en toe verduidelijking vragen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. In jouw woorden zitten de antwoorden die je zoekt!

Dit gesprek duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Vaak voel je je hierna al beter, lichter. 

De vertaling

Hierna ga ik thuis aan de slag met jouw verhaal aan de hand van de PresentChild methode. Door middel van deze methode vertaal ik het verhaal over je kind en wordt het verhaal een spiegel voor jou; het gaat over jou! 

Het teruggeefgesprek

Dan komt het volgende gesprek waarin we samen naar jouw verhaal over jouw kind gaan kijken. Alleen is het niet langer het verhaal over je kind, maar het gaat over jou! Wat onbewust was, wordt bewust en dit kan behoorlijk wat losmaken; 

In dit gesprek is er alle ruimte om te voelen en om meer te weten te komen over jezelf. Je blik wordt meer open, er komt ruimte om anders naar jezelf en naar je kind te kijken. Er zullen nieuwe inzichten komen. 

Misschien heb je na dit gesprek genoeg inzichten en nieuwe ruimte om zelf verder te kunnen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er de mogelijkheid om nog een vervolggesprek in te plannen, namelijk het 'follow-up gesprek'. 

Het 'follow-up gesprek'

Na ongeveer 3 à 4 weken is er een 'follow up- gesprek'. 

Een gesprek in het teken van hoe het nu met je gaat en met je kind. 

Wat hebben de inzichten uit de vertaling je opgeleverd? Wat gaat al goed en wat vraagt nog om verheldering? 

Misschien zijn er nog wel vragen boven komen drijven over ander gedrag van je kind. 

In dit gesprek gaat het echt om hoe het nu met jou gaat en waar je behoefte aan hebt. 

Is het voor nu voldoende en kun je verder aan de slag met de spiegel van je kind? 

Of heb je nog behoefte aan verdieping en wil je dat ik met jullie meekijk door nog een aantal vervolggesprekken te plannen?

Vervolggesprekken waarin we samen aan de slag gaan om de nieuwe inzichten bewust in te kunnen gaan zetten in je eigen leven.

Deze vervolggesprekken duren 60 minuten en aan de hand van jouw behoefte maak ik een trajectsvoorstel van het aantal gesprekken dat nodig is voor jouw verdere bewustwording en persoonlijke groei!

Kijk bij                  voor de verschillende mogelijkheden!

voeten stevig op de grond
vind je schat

Ontdek het kind

in jezelf weer