06-23818240 info@hartleren.nl

Kindercoaching

Leren start binnenin jezelf; de mooiste lessen zitten in jou!

Dit geldt zowel voor ouders als voor kinderen.

Hoe mooi is het om kinderen al jong te leren om op zichzelf te vertrouwen; om ze te leren vanuit een open blik naar zichzelf te kijken en van daaruit ook naar de ander. Vanuit die open blik is er gewoon automatisch ruimte om te groeien en te leren.

En voor jou als ouder is fijn om je vraag over je kind duidelijk te krijgen, dit geeft helderheid en lichtheid en hierdoor ontstaat ook bij jou nieuwe ruimte.

Ruimte die voor nieuwe inzichten gaat zorgen, voor openheid met je kind, voor nieuwe verbinding en positiviteit in jullie gezin.

Grote vragen of kleine vragen over je kind, over jezelf als opvoeder; ik geef jullie graag een steuntje in de rug, zodat jullie daarna weer zelfstandig verder kunnen.

Hoe werk ik?

Heb je vragen of wil je je kind aanmelden? Dat kan telefonisch of via het contactformulier.

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op voor het beantwoorden van je vraag of om een afspraak te maken.

De eerste afspraak is het intakegesprek, bij dit gesprek is je kind niet aanwezig. Ik vind het heel belangrijk om tijdens deze eerste ontmoeting elkaar te leren kennen. Ik neem de tijd om echt naar jullie verhaal te luisteren en wil bereiken dat je kunt ontspannen. Dit is de basis voor het verdere coachen van jou en je kind.

Natuurlijk heb ik ook informatie van je nodig over waar het over gaat, dit zodat we de hulpvraag van jou of je kind helder krijgen.

Het uitgangspunt van mijn coaching is dat jullie snel een verbetering gaan zien thuis en dat deze zich ook voortzet.

Daarom werk ik het liefst samen met jou als ouder en kind.

Dit is voor het kind veilig en samen gaan we ontdekken wat voor jullie vraag het best werkt.

Ik werk oplossingsgericht, dit houdt in dat we kort stilstaan bij wat het probleem is en van daaruit zo snel mogelijk naar de oplossing toewerken, want als coach loop ik even met jullie mee, maar doel is dat jullie het zo snel mogelijk zelf weer oppakken.

Aan het eind van iedere coachsessie bespreken we wat jullie thuis kunnen doen en wat nog meer nodig is.

Ook kijken we of een volgende afspraak maken nodig is of dat jullie genoeg nieuwe ruimte ervaren om zelf verder te kunnen.

Belangrijk om te weten

Als coach zet ik me natuurlijk in om jullie inzicht en helderheid te vergroten, zodat jullie zelfstandig verder kunnen. Het is wel zo dat je als ouders zelf verantwoordelijk blijft voor het resultaat. Keuze en beslissingen die je neemt voor je kind en/ of jezelf zijn je eigen verantwoordelijkheid.